Saker att se och göra i Berlin

Det behövs flera resor för att kunna se och uppleva allt som Berlin har att erbjuda. Staden är full av liv och rörelse och bjuder på både historiska och kulturella upplevelser, men även nöjen och annat roligt.

Historiska platser

Något som du inte ska missa är Brandenburger Tor. Det är den gamla stadsporten, överdådigt utförd i nyklassicistisk stil. Den är från slutet av 1700-talet, och från början var det 14 stycken portar. Runt om kring porten finns det trevliga restauranger och små butiker.

I närheten ligger riksdagshuset, Reichstag. Denna vackra byggnad har varit i bruk sedan 1894, blev skadad under kriget och är idag ett renoverat mästerverk. Det är fantastiskt att gå under den stora glaskupolen och byggnaden är full av konstverk, förutom den intressanta arkitekturen.

Intressanta platser du inte får missa

Många kommer fortfarande ihåg när Berlin-muren revs. Idag kan du besöka Berlinmonumentet, där muren fortfarande står kvar. Det finns även ett museum vid Checkpoint Charlie, den mest kända gränsövergången. East Side Gallery är en del av muren där 160 konstnärer har gjort graffiti på temat politiska förändringar i Tyskland.

I Berlin har du något som kallas för Museumön, Museuminsel. Fem byggnader som hyser ovärderliga skatter i form av konst och myntsamlingar. De är nu på listan över världsarv, denna skapelse från 1800-talet. Här kan du lätt tillbringa en hel dag med att se på allt.

Natur och utsikt

Du får en alldeles perfekt vy av Berlin om du åker upp i teletornet. Det är 368 meter högt och har även en restaurang där uppe.

Nere på marken kan du njuta av en promenad i Tiergarten. Den fem kvadratkilometer stora parken har både ett zoo och trevliga grönområden.

En annan mycket vacker park där du även har utsikt över staden, förutom ett vackert vattenfall, är Viktoria park. Den anlades på 1800-talet och är fortfarande mycket populär bland befolkningen.

Publicerat av

andbjo

En göteborgare som gillar mat och resor. Jag har en förkärlek för Grekland, både att gällande resor och mat. Mina favoritöar är Skopelos, Kefalonia & Lefkas. På fastlandet i Grekland är Parga en riktigt mysig by. Jobbar med bland annat UX design.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s