2020 – året då vi fick tänka om

Det var väl ingen som kunde föreställa sig att 2020 skulle bli som det har blivit. En pandemi som lamslår världen och med det också resandet. Kanske har det varit en sund paus, ett tillfälle för oss alla att fundera på om man behöver resa i den utsträckning vi gjort fram till 2020. Och även börja fundera på om det finns andra sätt att resa och andra destinationer att utforska.

När resandet kommer igång igen på allvar är det ingen som vet. Alla länder sitter som på nålar och väntar och fasar för en andra våg. Och kanske en tredje och fjärde. För så länge det inte finns något vaccin finns det risk att smittan sprids.

Det man kan göra är vända blickarna mot Sverige. För visst har vi mycket att upptäcka i vårt avlånga land. Ta till exempel vår västkust med sina karga klippor och salta hav. Här är det riktigt lyxigt att besöka någon av alla SPA som finns utmed kusten.

Det finns ju också gott om små samhällen i Sverige som man kan utforska genom att hyra ett hus eller lägenhet på Airbnb. Kanske är det inte lika fräckt som att åka till någon europeisk storstad eller grekisk ö, men om man ställer om mentalt, så finns det säkert massor att upptäcka och uppleva.

Tids nog kommer förstås resandet att repa sig igen, men några aktörer kommer att gå under på kuppen, och de som blir kvar kommer att ha tomt i kassorna. Så bli inte förvånad om priset på resor blir betydligt högre efter pandemin. Och när man tänker efter är det kanske helt OK. Vi behöver ju minska vårt flygande ändå.

Publicerat av

andbjo

En göteborgare som gillar mat och resor. Jag har en förkärlek för Grekland, både att gällande resor och mat. Mina favoritöar är Skopelos, Kefalonia & Lefkas. På fastlandet i Grekland är Parga en riktigt mysig by. Jobbar med bland annat UX design.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s