Tips på saker att göra i Warszawa

Det finns över 70 museer att välja bland i Warszawa. Om man är i den polska huvudstaden över en weekend gäller det verkligen att välja de allra bästa och mest intressanta.

Warszawas kanske bästa sevärdhet är det kungliga slottet. Först kanske man kan tycka att det är lite märkligt att besöka ett slott som faktiskt är en reproduktion av de ursprungliga slottet. Som med stora delar av Warszawa så förstördes nämligen även slottet under andra världskriget. Men återuppbyggnaden av både slottet och Warszawa är en av stadens många sevärdheter. Det är imponerande att tänka sig vilket arbete som måste ha legat bakom den totala återuppbyggnaden. Om man inte kände till historien hade man utan problem kunna tro att Warszawa har varit helt förskonat från krig.

Ett annat museum man inte får missa är det som fokuserar på hur de som bodde i Warszawa hade det under den tyska ockupationen. 90% av Warszawa förstördes under kriget och 17% av Polens befolkning dog. En sådan tragedi kan vara svår att göra ett museum kring, men man har verkligen lyckats.

En viktig del med att resa utomlands är att äta samma sorts mat som lokalinvånarna gör. I Polen är snabbmat en viktig del av kulturen och grillade smörgåsar som Zapiekanka gör att man mer än väl låter sig smaka. Denna jättemacka med bacon, getost, svamp och lök gjord på nybakat bröd smakar fantastiskt och kostar inte mer än en vanlig kaffe på café här hemma i Sverige.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s