Korfu stad – vackraste staden i Grekland?

Korfu stad är en av de vackraste städerna i Grekland. Här bor cirka 30.000 invånarna vilket gör Korfu stad till den största staden bland de joniska öarna. Stadens arkitektur avslöjar att en rad olika kulturer har härskat över staden, såväl sicilianska, venetianska, franska som engelska. Här hittar man imponerande byggnader, eleganta herrgårdar, fantastiska palats, och vackra fästningar. Allt detta ger Korfu stad sin unika charm, karaktär och atmosfär.

Gamla stan ligger på norra sidan mellan torget Spianada och den nya fästningen. Spianada är det centrala torget i Korfu och blev ett allmänt torg under den franska ockupationen och utformades enligt den franska trädgårdsarkitekturen. Det är omgivet av överdådiga byggnader, imponerande monument och en gammal venetiansk fästning som markerar början på den moderna staden.

Många väljer att bo här under sin semester på Korfu just tack vare att staden är så charmig och har ett sådant rikt utbud av bra hotell och restauranger. Om man har tillgång till hyrbil kan man enkelt ta sig till en strand under dagen, för att sedan återvända till stan på kvällen.

Fast Korfu stad gör sig också bra för ett besök mitt på dagen, då man verkligen kan ta del av det grekiska vardagslivet där barnen är på väg till skolan och tvätt hängs upp mellan husen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s