Osso Buco i Milano

Njut av livet i Milano

Italienarna är stolta över sin mat, och varje region eller stad har sina egna specialiteter. Det alla har gemensamt är att du kan äta och dricka gott, ofta utan att behöva betala allt för mycket. Det milanesiska köket är traditionellt rikt på lite tyngre rätter. Smör och kött hör till de stora ingredienserna, men naturligtvis tillagat på flera olika sätt.

Något du absolut inte får missa när du är i Milano är Risotto Milanese. Detta är en förrätt med saffran och mycket smör. Men sedan finns det naturligtvis lika många varianter som kockar. Tillsammans med en god osso buco kan det bli en härlig lunch eller middag.

Annars är Costoletta eller Cotoletta en känd milanesisk specialitet. Det är viktigt att den är gjord på ung kalv, och den steks i en panna full med smör. Eftersom du ofta äter flera olika rätter till en italiensk måltid kan du med fördel kombinerar den med grillade grönsaker eller en sallad.

Men även polentan är en rätt som folk älskar i Milano. Det är som en tjock majsgröt som äts tillsammans med köttgryta eller annat gott. Helt underbart när det är kallt ute, gärna tillsammans med ett glas rödvin.
Umgås över en drink eller munsbit

I Milano så har folk vanan att ta sig en drink tillsammans med något gott att äta. Det finns många trevliga barer som serverar en hel buffet med snacks, och det är gratis när du köper en drink. Ett utmärkt sätt att umgås och lära känna nya vänner. Bland de mest kända cocktailarna finner du spritz, en blandning av Aperol, prosecco och bubbelvatten. En annan lokal specialitet är Negroni som görs på gin, vermouth och Campari.

Naturligtvis ska du inte heller missa pizza och glass när du är i Milano. Eller den så välkända panzerottin, ett litet friterat bröd med tomat och mozzarellaost. För att inte tala om alla de fantastiska bakverk som du bara måste prova på, gärna till frukost eller eftermiddagskaffet.

Helt klart kommer du att njuta av livet i Milano. Folk är trevliga, god mat finns i överflöd och med många fantastiska valmöjligheter. Se till att prova på allt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s