Tips om Torrevieja i Spanien

Hur du tar dig hit
Det smidigaste sättet att resa till Torrevieja är med flyg till Alicante. Från flygplatsen går sedan direktbussar till Torrevieja. Resan tar omkring en timma och kostar cirka 7 euro. Stadens hotell brukar även erbjuda flygplatstransport mot ersättning.

Hotell eller lägenhet?
En hotellnatt är relativt billigt beroende på standard och säsong, men det är inga problem att komma under en tusenlapp per natt. Det finns hotell att få tag i inne i stadskärnan, men de allra flesta är belägna en bit utanför. Om du gärna vill befinna dig inne i stan, kan det vara mer praktiskt att hyra hus eller lägenhet. Det finns betydligt fler lägenhetshotell, belägna såväl i centrum som utanför, och dessa är i regel billigare än ett hotellrum. Denna boendeform erbjuder också en rad faciliteter, såsom restauranger, frukost och pooler. Det brukar även finnas städ- och tvättjänster som gör att det är samma service som på hotell.

Om du däremot föredrar att helt rå om dig själv kan du söka bland de hus och lägenheter som många boende hyr ut till turister veckovis.

Torrevieja är en populär destination, så tänk på att vara ute i god tid med bokningen.

Hur du tar dig runt
Cykel eller moped är kanske de allra smidigaste transportmedlen för att ta sig runt i Torrevieja. Du parkerar var du vill och kan när som helst resa vidare. Detta brukar i regel vara ganska billigt.

Vill du däremot ta dig längre och se regionens omgivningar kan du hyra egen bil hos någon av de många biluthyrningsföretag på orten. Om du helst undviker att köra själv finns goda bussförbindelser mellan städerna. Många byråer anordnar också guidade bussturer till särskilda platser som man kan boka in sig på om det verkar intressant.

Att ta en taxi är naturligtvis också ett alternativt som både är enkelt och bekvämt, dessutom till billigare kostnad än i Sverige.

En härlig båttur till ön Tabarca kan vara en mysig utflykt om du vill ta dig utanför stan. Här kan du bada, äta på någon av restaurangerna eller varför inte besöka öns lilla museum. Båtturerna avgår varje dag och kostar 22 euro för vuxna, 10 euro för barnen och gratis för de allra minsta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s