Tips inför resan till Edinburgh

Det finns så mycket att göra i Edinburgh, en av Skottlands stolta städer. Oavsett varför man kommer hit finns det en del saker man helt enkelt inte bör missa. Här nedan presenteras tre av dessa, även om andra kanske skulle komma upp med olika alternativ.

Den underjordiska staden med sina trånga gränder är väl värt ett besök. Detta är en stadsdel som var full av folk under 16-1800-talet, fullt av både höga och lägre hus. Men vartefter man byggde på staden så hamnade detta område under, och är idag en liten underjordisk stadsdel. Det kallas för The real Mary King Close, uppkallad efter en av tidens mest kända affärskvinnor, och är väldigt intressant att utforska. Man kan ta guidade turer med skådespelare utklädda i tidsenliga kläder och underbara beskrivningar av hur livet var i The Close för så många hundra år sedan.

Lustjakten Britannica är ett annat måste när man besöker Edinburgh. Det var den brittiska drottningens andra hem kan man säga, och användes flitigt av kungafamiljen mellan åren 1954 och 1997. Här är en liten del av landets historia, speciellt roligt om man tycker det är intressant med båtar och den kungliga familjen. Man kan gå runt och se hur livet var ombord, det är en intressant rundvandring. Man bör inte missa garaget där den svarta rollsen stod parkerad. För den som önskar går det sedan att få ”afternoon tea” i salongen.

Edinburg Royal Botanical Gardens är en annan sevärdhet där man lätt kan tillbringa flera trevliga timmar. Denna fina botaniska trädgård grundades redan 1670 och är idag ett nav av aktiviteter.  Dels har man alla växthusen med mer eller mindre exotiska växter, det finns 28 stycken totalt. Sedan har man den största samlingen av kinesiska växter i världen- utanför Kina. Den skotska naturen är naturligtvis representerad samt en anläggning med alpina växer. Om man vill är detta ett härligt område att strosa runt och njuta av naturen, men det går också att få guidade turer. Det allra senaste är trädgårdarna på natten, med speciella ljuseffekter. I tillägg så har man utställningar och en trevlig butik. Flera fina alternativ för allt från frukost till middag, man kan till och med boka in sitt bröllop här.

Så Edinburgh har mycket att erbjuda sina gäster, det är tillrättalagt för turister på många sätt och vis. Förutom de större attraktionerna så är det fullt med små gömda smultronställen som bara väntar på att upptäckas.

Foto: Stu Smith

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s