Vår i Marbella

Vi svenskar har ju ett uttryck som vi ofta applicerar på resor som vi gör i mars/april, och det är att vi vill ”möta våren” i någon europeisk stad runt Medelhavet. Få städer passar bättre att möta våren i än Marbella. Fast i ärlighetens namn är det mer sommar man möter i Marbella, i alla fall vanlig svensk sommar. För i mars/april är det någonstans mellan 20-25 grader i Marbella, och när solen skiner blir det riktigt varmt och härligt.

Man kan utan problem spendera soliga dagar på stranden när man är i Marbella i mars/april. Däremot är det inte allt för många som vågar sig på att bada, för havet är fortfarande väldigt kallt.

Förutom att hänga på någon av alla stränder som finns längs Marbellas långa strandpromenad är Marbellas största tillgång gamla stan. Här strosas man gärna runt bland trånga gränder, låga byggnader, härliga torg och grönska.

Gamla stan är befriande fritt från kända märkesbutiker. Här hittar man istället små fristående affärer som säljer kläder, skor, smycken, prylar, inredning och mycket annat.

Gamla stan kryllar också av caféer, restauranger och förstås, tapasbarer. De allra bästa tapasbarerna hittar man genom att se om det sitter många spanjorer där. Ett annat kännetecken är att de ofta saknar uteservering. Med dessa två tecken kan man nästan vara säker på att det är en riktigt bra tapasbar. Så slink in och ät lite räkor frästa i vitlök och vitt vin eller varför en inte toast med getost. Mums!

Till Marbella åker man genom att först flyga till Malaga. Därifrån är det sedan cirka 45 minuter med bil till Marbella.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s