Skiathos har bara en asfalterad väg

Skiathos har en nordlig till sydvästlig riktning och är cirka 12 km lång och 6 km bred i genomsnitt. Kustlinjen är indragen med vikar, uddar och halvöar, medan de sydöstra och sydvästra delarna har mjukare sluttningar där de flesta bosättningar och anläggningarna ligger belägna. Terrängen är mer robust vid norra kusten med högsta toppen på 443 meter över havet på berget Karafilzanaka.

Den största staden är Skiathos stad med en population på 4 988 2001 som ligger tillsammans med flygplatsen nordost intill en lagun.

Ön Skopelos syns från Skiathos med de mer avlägsna öarna Evia och Skyros som är synliga under klart väder.

Den här lilla ön har bara en enda asfalterad väg. Den löper längs den sydöstra sträckan av ön med flera smala grusvägar förgrenande inåt och längs den norra kusten. Jordbruksmark finns runt alla större bosättningarna på ön.

Trots sin ringa storlek, så är Skiathos med sina många stränder och skogsklädda landskap ett populärt turistmål. Det har över 60, mestadels sandiga, stränder utspridda på 44 km lång kust. Bland dessa är några Troulos, Vromolimnos, Koukoun Asselinos, Megali Ammos och Mandraki.

Mycket av ön är skogsbevuxet med aleppotall och pinjeträd på Koukounaries-platsen där det finns en lagun och en mycket populär strand. Öns skogar är koncentrerade på den sydvästra och de norra delarna, men tallar finns utspridda över hela ön.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s